לחץ בראש מעל אוזן שמאל

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

20/11/2022 | 09:21 | מאת: הילה

היי, לפני שבעה חודשים עברתי ניתוח קרניוטומיה להוצאת ציסטה ענקית שישבה מעל האונה השמאלית. אובחנתי כי אחד הסימפטומים היה כפל ראיה לאחר הניתוח בעית הכפילות לא נפתרה ועדיין אני רואה כפול. בימים האחרונים התחלתי להרגיש כמו תחושת לחץ ושריפה בראש בצד השמאלי בעיקר מעל האוזן האם יש לי סיבה לדאגה?

בוקר טוב הילה, *האם יש הדמייה של המח לאחר הניתוח עי CT או עי MRI? *יש צורך לאבחן כעת סיבת כפל. ראייה *יש צורך לאבחן כעת סיבת הופעתם של ״לחץ ושריפה בצד שמאל של הראש

20/11/2022 | 11:08 | מאת: הילה

היי תודה על התגובה המהירה, mri לאחר ניתוח: קולקציה אפידורלית גדולה טמפורו פריאטן פרונטלית משמאל עם תוכן נוזלי צלול ללא הגבלה בדיפוזיה קיים לחץ על קדמת האונה הטמפורלית משמאל כלפי מעלה ופוסטריורית ודחיקה מדיאלית של האונקוס עם לחץ על המידבריין. סטייה מינימלית של קו האמצע ימינה תוצרי פירוק דם בתוך הקולקציה חדרי מוח החריצים והציסטרנות שמורים מבנה ומרקם המוח שמורים ללא אות חריג הקורפוס קלוזום תקן מעבר קרניו צרוויקלי בגדר הנורמה הflow voids תקינים לאחר הזרקת גדולניום אין עדות להאדרה פתולוגית הסנוסים ותאח המסטרואיד מאווררים ארובות העין שמורות סיכום: שינויים פוסט ניתוחיים עם קולקציה נוזלית אקסטרה דורלית גדולה כמתואר. אלו התוצאות שקיבלתי מmri כארבעה חודשים לאחר הניתוח לערך.... כמו שציינתי כפל הראיה לא עבר, ולאחרונה לחץ בצד שמאל

להילה תודה. ה-MRI המתואר איננו תקין . הוא מדגים לחץ על אונת המצח משמאל(כמובן שיש להשוות MRI טרם הניתוח ל-MRI הבתר ניתוחי שצרפת עתה). אם את מעוניינת בעזרתי להשלמת אבחון והתוויית טיפול כפי שישתמע אשמח לסייע

מנהלי פורום נוירוכירורגיה