הבנת MRI, אשמח להסבר לגבי הפענוח שנשלח אלי:

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

19/11/2022 | 16:19 | מאת: LIAT

L4-L5 ספודילוליטזיס מינימלי,ירידה דיפוסית בעוצמת אות של הדיסק הבין חולייתי, שינויים ספונדלו ארטורוטיים במפרקים הפצטליים, ציסטה סנוביאלית בגדול 13 ממ המתבלטת משולי המפקד הפצטלי השמאלי וגורמת ללחץ ניכר על צידו השמאלי של השק הדורלי ועל מוצא של העצב ההיקפי השמאלי של L5 עם היצרות קריטית מישנית של תעלות השדרה והריצס הלטרלי משמאל".

ערב טוב ליאת, *אינני רואה ערך לתרגום פענוח ההדמייה שלא ראיתי ושמפענחה-ראה. *בגדול-מכלול שינויים ניווניים במרכיבים שונים של עמוד השדרההמתני . *להבנתי ההקבלה בין תסמיניך לבין ממצאי בדיקתך ואל מול ממצאי ההדמייה קובעים אבחנה ומתווים טיפול כפי שישתמע

מנהלי פורום נוירוכירורגיה