שאלה לגבי התערבות כירורגית בעמוד שדרה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

17/11/2022 | 14:07 | מאת: אייל

שלום אני סובל מכאבים כרוניים בצוואר. ב MRI התגלה שורש עצב באזור C3/4 כלוא בנקב שהוצר. עברתי טיפול בגלי רדיו וגם פיזיותרפיה ולא עזרו. האם קיים תהליך כירורגי שיכול לטפל בבעיה ומתאים לגיל 65?

לאייל שלום, האם בשנת 2022 אתה חש החמרה בתלונותיך? האם השרש הכלוא הוא בצד אחד? אם כן-איזה צד? האם יש תסמינים מטעם הכתף בצד של השרש הכלוא? ממתי ה-MRI הצווארי? אתייחס

17/11/2022 | 19:56 | מאת: אייל

בשנה אחרונה יש החמרה. השורש הכלוא מצד שמאל. יש מדי פעם כאב בכתף שמאל. MRI מתחילת השנה. וגם יש שרירים מכווצים בגב עליון, וכאב בסוף טווח תנועת הראש לכיוון שמאל

לאייל, תודה על העדכון. התמונה יותר ברורה כעת. המשך-השלמת בירור מאבחן ,כנ״ל .

18/11/2022 | 06:44 | מאת: אייל

שלום באופן כללי, האם רלוונטי פרוצדורה כירורגית למקרה כמו שלי?

כן. הבעייה הדורשת בדיקתך היא האם הממצא בC3-4 מסביר או לא מסביר את תסמיניך

18/11/2022 | 13:31 | מאת: אייל

כן ,ע"פ אורתופד עמוד שדרה. חשוב לי לדעת האם ניתוח הרחבת הנקב באמצעות שתל הוכיח את עצמו, והאם יכול לפגוע במערכת העצבית?

לאייל, *אינני יודע מה הוצע לך עי אורטופד עמוד שדרה. *אינני יודע על צורך בשתל לניתוח זה ככל שיוחלט שהוא מומלץ. *למיטב הבנתי יש צורך לקבוע כעת האם נדרש ניתוח ואם כן לדון בסוגו ובאופן ביצועו

מנהלי פורום נוירוכירורגיה