איבחון Tia - האם רק על סמך תסמינים?

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

30/10/2022 | 12:53 | מאת: יוסי

שלום רב, בן 50, בעקבות נימול בצד ימין של הראש ויד ימין, נאמר לי שאולי יש לי TIA ושכדאי לשקול לקחת מדללי דם. שאלתי, האם כך מאובחן TIA? רק על סמך תסמין? יכולות להיות סיבות אחרות לסימפטום, האם יש בדיקות דם או בדיקות אחרות שיכולות ספיציפית לאתר אם יש או היה TIA? אודה לכל מידע בנושא.

ליוסי שלום, התסמין המתואר בפנייתך איננו מופע אופייני ל TIA. בנוסף-לא ברור מפנייתך האם הנמול הוא מופע קצר או מתמשך ואם קצר משך מה תדירותו? חסרים פרטים אנמנסטים נוספים. בודאי שאין מקום לקחת כל טיפול שהוא טרם אבחנה. האבחון טעון ייעוץ נוירולוג.

מנהלי פורום נוירוכירורגיה