אולטרסאונד עמוד שדרה לתינוקות

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

30/10/2022 | 11:18 | מאת: אמא מודאגת

היי, היינו באולטרסאונד עמוד שדרה לאחר הלידה, התוצאות שקיים מספר שונה של צלעות בכל צד, הקונוס מדולריס מסתיים בגובה l2-l1 או l2-l3 (בגדר הנורמה או בגבול התחתון), הפילם טרמינלה ברוחב 0.08 ס"מ, נצפתה תנועתיות האם תקין ומה המשמעות? האם לא רואים מספר צלעות שונה בעת הסקירה?

ללא עיון בMRI אינני רואה טעם בהתייחסות לממצאים שהמפענח ראה,ושאותם אני לא ראיתי . האמור ישים בעיקר לעניין מיקום סיום הקונוס ומבנה הפילום. לאסימטריה במספר הצלעות אין משמעות טיפולית והנושא אינו בתחום מומחיותי

מנהלי פורום נוירוכירורגיה