תוצאות של בדיקת אם אר אי

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

27/10/2022 | 22:53 | מאת: מודאגת מאד

היי, קיבלתי תוצאות אם אר אי ואני מאד מודאגת.. ״ בגןבה חוליה d4 במיקום פארא ורטברלי מודגם נגע ציסטי במימדים 1.7/1.1 סמ מעט גדל באינטרוול. גודלו בבדיקה (2018) הקודמת במישורים הנמדדים בהתאמה היה 1.3/1 סמ מדובר קרוב לוודאי בממצא שפיר גבולותיו חדים מאד. אין לראות מעורבות של מבנה גרמי, הממצא משיק לושט באספקט האחורי.״ האם הממצא הזה יכול להתאים לקליניקה של תחושת של רפלקס הקאה בתנועות מסויימות? אי נוחות בבליעה? קשיי נשימה ללא ירידה בסטורציה? האם זה משהו שמחייב ניתוח? הניתוח מסובך? התור שלי לנוירוכירורג רק בעוד כחודש ואני ממש בחרדה תהומית

בוקר טוב, התסמינים עליהם את מתלוננת יכולים להיות קשורים לממצא המתואר . בפנייתך. לא נכון ולא ישרת אותך היטב ייעוץ ללא ראיית ה-MRI. כיוון שהממצא שפיר,החרדה מיותרת

28/10/2022 | 16:08 | מאת: מודאגת מאד

מבינה לגמרי שרופא חייב לראות את הבדיקה והפיענוח המלא השאלה רציתי לדעת אם צריך לנתח ולהוציא את זה זהו ניתוח מסובך? מורכב? זה במקום בעייתי?

אינני דן בניתוח כשלא ברור האם הוא נדרש ועפ״י מיקומו המדוייק -מאיזה מומחה מתאים לביצועו ומה הגישה הניתוחית הנבחרת

מנהלי פורום נוירוכירורגיה