שאלה לגבי תשובת בדיקת MRI

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

24/10/2022 | 11:06 | מאת: משה

שלום רב, בבדיקת MRI נמצאה קברנומה: "MRI מדגים קברנומה פריאטלית ימנית על הסולקוס הפריאטו אוקסיפיטלי" הבנתי מה זאת קברנומה מקריאה באינטרט, אודה לתשובתך לשטלות הבאות: 1. מה משמעות המיקום ? האם זהו איזור מוח פונקציונאלי ? 2. על מה שולט המוח באיזור המודגם ? 3.האם זהן איזור "נגיש" יחסית לניתוח הסרה ? אודה לכל מידע, תודה.

למשה, האיזור נגיש לנתוח ברמת סיכון נמוכה. ההחלטה על הורייה לבצוע ניתוח מתבצעת עפ״י עצימות כאבי ראש, אפילפסיה-ככל שיש ו-או דמם פעיל בקברנומה ,או צמיחת נפחה

24/10/2022 | 13:09 | מאת: משה

ממש, ממש תודה על תשובתך המהירה! אני בן 48, הקברנומה דיממה והיא בגודל 8.9 מילימטר, להבנתי מכיוון שזה Mri ראשון אי אפשר לדעת כמה פעמים דיממה בעבר. באופן מפתיע, כל התסמינים שצצו לי בחודשים האחרונים (הפרעת קשב וריכוז, בלבול בדיבור ושכחה) כנראה לא קשורים לקברנומה. אז באופן תאורטי, אני במצב של קברנומה שדיממה (לא ידוע כמה פעמים) ללא תסמינים? קשה לי לקבל החלטה על המשך טיפול, שכן מה התשובה לשאלה שתמיד שואלים במקרה של קברנומה שדיממה: גודל הנזק מדימום נוסף לעומת נזק אפשרי מהניתוח? ) -: מה דעתך בנושא? אודה לכל ייעוץ, משה.

למשה, שאלותיך ברורות יש צורך לבדוק אותך יש צורך לעיין בהדמיית ה- MRI התייחסות ספציפית ללא הנ״ל לא תשרת היטב את פתרון בעייתך

מנהלי פורום נוירוכירורגיה