טיפולין אפשריים לקברנומה.

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

21/10/2022 | 12:50 | מאת: יוסי

שלום רב, לאחר קריאה מעמיקה למדתי שהטיפולים היחידים ל קברנומה הינם ניתוח או קרינה (רדיו-כירורגיה). ניתוח מטבעו מסוכן, טיפול בקרינה שנוי במחלוקת ויכול לגרום להופעת קברנומות נוספות. ל קברנומות שלא נמצאות עמוק במוח או בקרבת אזורים חיוניים: האם נשקל טיפול ע"י דיקור? אני לא רופא, אבל הגיוני שאם אפשר להגיע ל קברנומה ע"י דיקור, אפשר להזריק לה משהו ש"יהרוג" אותה, אולי חומר שגורם לקרישיות או חומר שפולט קרינה (אני יודע שיש טיפול כזה בסרטן הערמונית, מכניסים לערמונית חומר רדיואקטיבי שפולט קרינה ברדיוס קטן) תודה.

ליוסי שלום, תודה. *בין הטיפולים בקברנומה לגיטימי בחלק מהמקרים גם מעקב,בהתאם לתסמינים, ממצאי בדיקה ונתוני הדמייה עוקבים. *אין לי ידע מקצועי בריפויבדיקור שמאפשר התייחסות מושכלת

מנהלי פורום נוירוכירורגיה