פרכוסים-לאחר ניתוח מוח

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

14/10/2022 | 10:56 | מאת: יהודה

בוקר טוב ,לאחר ניתוח ראש 12-21 בעקבות מניגיומה -חוויתי פירכוסים לאחר חצי שנה , וזאת ללא טיפול תרופתי . לאחר פרכוס נטלתי תרופה גנרית שעשתה לי תופעות לוואי כיווצי שרירים בגפיים וסחרסחורות לאח"כ נוירולוג החליף לקפרה מקורי מה שהחמיר יותר את הכיווצים בכל חלקי הגוף . נאמר לחזור שוב לתרופה הגנרית -לאחר בדיקה שעשיתי ראיתי שהתרופה קפרה יכולה לגרום לתופעות אלו אמנם הן שכיחות אך קורות . נשלחתי לבצע בדיקה EMG שהייתה תקינה . אשמח לדעת לאיזה כיוון עליי לפנות ? מודה על המענה

בוקר טוב יהודה, *ברור שאין טעם לקחת קפרה מקורית או קפרה גנרית *האם התכוונת לבדיקת EMG, או לבדיקת EEG כשציינת בדיקה תקינה? *מה הממצא ב-MRI אחרי הניתוח ? אתייחס

15/10/2022 | 10:58 | מאת: Yehouda

תודה על המענה . הכדור קאפרה ניתן אחרי שאושפזתי בעקבות הפירכוס בביה"ח ולאחר שיחה עם המנתח של הרופא בביה"ח ,וכן היה מינון קצר של מתן סטרואידים להורדת הבצקת שהייתה בעקבות הקרינה שעברתי בחודש מרץ השנה . להלן הממצאים של בדיקת Emg , עצבית . ללא עדות לנזק עצבי פריפרי הולכות עצביות תקינות בבדיקת מחט קיימת עדות רדיקלופתיה שורשית בגובה בC5-c6 בדרגה קלה משמאל . לגבי EEG טרם התקבלו תוצאות . האם דופלר ברך לבדיקת זרימת דם יכול להועיל ?.האם יש בדיקת דם מסויימת שעליי לעשות בשביל לקבל איבחון ? מלבד זה ,החסרונות מהכדור הינו מעין פרכוס גפיים שנרדמות גם תוך הליכה ותחושת עצבנות יתר על המידה . תודה ושבת שלום .

תודה. קפרה: הם אתה לוקח כעת קפרה? אם כן-באיזה מינון? אם כן-האם עשית בדיקת דם לרמת קפרה? אם עשית MRI אחרי סיום ההקרנה- מה תוצאותיו? דופלר ברך-לא נחוץ לא רלבנטי

מנהלי פורום נוירוכירורגיה