נימול ברגל שמאל לסירוגין

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

08/10/2022 | 16:36 | מאת: סיגל

שלום רב דר הנני בטיפולי פיריון,גילי מעל 50. באחרונה תחת הטיפול באסטרופם במינון נמוך של כ 4 מג חשתי נימול וכבדות בקרסול שמאל. בלילות האחרונים התעוררתי עם יד ימין רדומה..ולפעמים גם יד שמאל..מה שלא קרה בעבר. עלי לציין כי עוד לפני הטיפול חשתי מעין תחושת שריפה בקרסול ימין לסרוגין. עם הטיפול חשה גם שריפה ב 2 הרגליים לסירוגין ולעיתים גם דקירה בכף הרגל. לציין כי עברתי את כל הבדיקות האפשריות דם כולל פקטורי קרישה וכמו כן אקו לב ומבחן מאמץ,צפיפות עצם והכל תקין. בנתיים הוקטן המינון עד לבדיקת הנושא. אלו בדיקות לדעתך עלי לעבור בהנחה שאני מעונינת בהמשך טיפולי הפיריון? האם ליווי של אספירין יסייע ? האם ייתכן שהתופעות בכלל אורטופדיות וקשורות אולי לפריצת דיסק (שלא ידוע לי עליה)? אולי לכאבי ברכיים שיש לי? תודה מראש סיגל

לסיגל ערב טוב, ברגע שגם הידיים (בנוסף לקרסוליים,רגליים)מעורבות בתסמינים-רצוייה בדיקת נוירולוג או מומחה עמוד שדרה לבירור מאבחן ייעודי לעמוד שדרה,חוט שדרה ושרשי עצבים היוצאים מאיזור הצואר.

מנהלי פורום נוירוכירורגיה