ציסטה ארכנואלית בבדיקת ct

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

13/09/2022 | 20:55 | מאת: רוני

הי, עברתי ct ראש עקב כאבי ראש חזקים. מצאו בגומה האחורית מימין ממצא אקסטא אקסיאלי בקוטר עד ציסטה 2.4 ס"מ, בעל תוכן בצפיפות csf שגורם לאפקט מסה קל בלבד על רקמת המוח הסמוכה ללא הטדרה פתולוגית. בסיכום נכתב: הממצא חשוד לציסטה ארכנואלית. כל היתר ללא ממצאים חריגים. כעת הפנו אותי לנוירוכירורג+mri להמשך בדיקה. מה המשמעות? תודה רבה

ערב טוב רוני, האם כאבי הראש ממקומים? אם כן -היכן? יש לך הפרעה ביציבה ו-או בשיווי משקל? מעשן? סובל מיתר לחץ דם? אתייחס

14/09/2022 | 07:58 | מאת: רוני

תודה על המענה... 1.מעשן + 10 קילו יותר ממשקל תקין. 2.לא סובל משאר הדברים שציינת. 3.תמיד סבלתי מכאבי ראש בגבול הטעם הטוב... 4.במקרה המדובר נתקפתי ב 24 שעות כאבי ראש חזקים מאוד מהרגיל+2 הקאות.. הדבר היחידי שעזר לי זה עירוי+אופטלגין נוזלי במיון. 5.כאבי הראש המידתיים הם בחזית המצח.. 6.כאב הראש הנוראי והחזק שהיה לי היה בכל הראש ולא במקום נקודתי... תודה רבה

בוקר טוב רוני, *הציסטה שבדיון היא ממצא מולד. *מדובר בשק נוזל מוחי סגור שנוצר בחיים העובריים ממעטפת המח הקרויה ארכנואיד=קרום עכבישי. *לא מדובר בגידול . *קרוב לודאי שאיננה אחראית לארוע כאב הראש האחרון. *ניתן לדייק יותר בהערכתה עי MRI מח משלים,כולל הזרקת חומר ניגוד. *עישון עד 6-7 סיגריות ליממה פחות מסכן את בריאותך

מנהלי פורום נוירוכירורגיה