פענןח ס.טי. מוח ללא חומר ניגוד

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

11/09/2022 | 16:19 | מאת: אריאלה

בוצע CT בסיכום ללא דמם או סימני לחץ, שינויים איסכמים כמתואר אטרופיה מוחית האם זה מעיד על אלצהיימר?

לאריאלה שלום , לא בהכרח *מדוע בוצע CT? *האם הוזרק חומר ניגוד לוריד במהלך הבדיקה? *מה גיל הנבדק *אלו שינויים איסקמים תוארו ? אתייחס

11/09/2022 | 17:11 | מאת: אריאלה

גילו 91 לא הוזרק חומר ניגוד זה היה במטרה לבדוק אם יש לו אלצהיימר כי הוא היה מתפקד וכשיר ובממצאים רשמו רק אטרופינ מוחית כאשר חדרי המוח הציסטרנוץ והחללים בתת עכבישיים תקינים במיקומים אך מורחבים במידה בינונית, חללי אויר בגולגולת מאווררים היטב

בהתאם לתאור תפקודו וגילו מתאים להזדקנות גילית לא מתאים לאלצהיימר

מנהלי פורום נוירוכירורגיה