בליטה בצד ימיןןןןןןןם

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

05/09/2022 | 11:15 | מאת: שירן

שלום אני בת 34 בריאה בדרך כלל .. יש לי בליטה בראש בצד ימין ממש מעל האוזן ..עשיתי אולטרסאונד רכות רקות וזה נראית בעל בלוטות גרמית פוקליתתת ברוחב של 6 מ״מ .. בנוסף לעייתים באותו הצד נסתמת לי באוזן ומתחיל לי כאבי ראש שעוברים ואז חוזרים אחרי חודש שוב . עשיתי סיטי מערות הפנים לט מצאו כלום .. הבלוטה הזאת ממש מלחיצה אותי והרופאים. קופה לא בדיוק מתייחסים עלייה ?? מה אתה ממליץ לי לעשות ??? האם שה יכול להיות קשור אחד לשני ?

לשירן שלום, *הבליטה הגרמית-קרוב לודאי אוסטאומה, ממדיה קטנים מאד, היא מממא שפיר,איננה דורשת כל טיפול כרגע,למעט מעקב (הדמייה+בדיקת רופא בעוד שנה). *אין לה כל קשר ל״סתימת האזן הימנית״ ו-או להופעת כאבי ראש: תסמינים אלה טעונים אבחון עי רופא אף אוזן וגרון

05/09/2022 | 13:30 | מאת: שירן

תודה על תשובתך לפני 7 שנים עשיתי סיטי ראש הממצא לא היה קיים ולפני חצי שנה עשיתי סיטי מערות בפנים .. ואני לא רוצה לכשות סיטי נוסך האם mri יספיק כדי לבדוק את אוסטומההה? לדרוש מהרופא משפחה הפנייה ל נוירוכירורג? כי הוא לא בדיוק מפנה אותי או אומר שצריך איזה המשך בירור המשך

לשירן, כפי שניסיתי להדריך: המשך בירור -אבחון תסמיני האוזן שתארת דורש ייעוץ ובדיקת רופא אף אוזן וגרון

06/09/2022 | 07:18 | מאת: שירן

ביררתי את עניין האוזן . התכוונתי לגבי הבלוטה לאיזה רופא אני מבקשת הפנייה ?

האוסטאומה היא מחוץ למח. היא בולטת מהמשטח החיצוני של הגולגולת. ממדיה כפי שתארת לא דורשים טיפול למעט מעקב . אפשר להיוועץ במנתח פלסטי

מנהלי פורום נוירוכירורגיה