החלמה מניתוח המנגיומה פרונטלית שמאלית

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

01/09/2022 | 23:20 | מאת: mervin

שלום ד"ר אבי בן 78 לאחר ניתוח המנגיומה של 8 ס"מ שדיממה עם ירידה קוגנטיבית.כעת כ-3 חודשים אחרי הניתוח.בmri עדיין נראית בצקת.. תוך כמה זמן היא נספגת?התסמינים השתפרו מהותית מהלפני ניתוח אך לא חזר לאיתנו.. כמה זמן נחשב זמן החלמה והאם יש אופציה לשיקום מלא?

ערב טוב מרוין, *לא ברור מפנייתך מתי בוצע הנתוח? *האם כוונתך למנינגיומה?(כתבת המנגיומה):שתי אבחנות שונות בתכלית? *האם אביך עבר אשפוז שיקומי לאחר הניתוח? אם כן-משך האשפוז השיקומי? אתייחס

04/09/2022 | 14:55 | מאת: mervin

היי ד"ר אבא עבר את הניתוח במאי ניתוח להוצאת מנינגיומה של כ-7.5 ס"מ שדיממה ב 2.5.22.. עבר אשפוז שיקומי של חודשיים וחצי כעת באשפוז יום. MRI מראה שעדיין יש בצקת מוחית.. מקווה שעונה על השאלה..

למרוין תודה, ענית בדיוק לשאלותי. *מגמת השיפור+המשך שיקום יום לאחר השיקום האשפוזי היא נקיטה רצוייה-משלימה . היא כרגע יותר קריטית ומשקפת את המצב+ מנחה את המשך הטיפול. * המנינגיומה היתה גדולה בנפחה+ דיממה:לכן יתכן שנסיגת הבצקת איטית יותר או חלקית . *אני מעריך שMRI נוסף, 3 חדשים לאחר זה האחרון ידגים שיפור נוסף בבצקת

מנהלי פורום נוירוכירורגיה