mri מעקב אחר המנגיומה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

21/08/2022 | 09:33 | מאת: חזי

עשיתי mri עקב המנגיומה אשמח להבין את תוצאות הבדיקה וחוץ ממצא זה אם יש עוד ממצאים פענוח בדיקת הרנטגן MRI OF THE HEAD WAS PERFORMED WITH AND WITHOUT IV CONTRAST. IN COMPARISON WITH A PREVIOUS EXAM DATED THE 8.01.2018, A SLIGHT ENLARGEMENT IS NOW SEEN WITH REGARD TO THE ENHANCING EXTRA AXIAL POSTERIOR LEFT PARIETAL CONVEXITY MASS, NOW MEASURING APPROXIMATELY 9.5 MM IN DIAMETER AND MOST LIKELY REPRESENTATIVE OF A MENINGIOMA. THE BILATERAL SCATTERED PERIVENTRICULAR AND SUBCORTICAL HYPERINTENSE T2 AND FLAIR NON-ENHANCING FOCI ARE AGAIN SEEN, MOST LIKELY REPRESENTATIVE OF OLDER MICROVASCULAR INSULTS. NO GROSS EVIDENCE OF FLUID RESTRICTION IS SEEN WHICH WOULD SUGGEST AGAINST AN ACUTE ISCHEMIC INSULT AT THIS TIME. תודה רבה אולי עוד נפגש במרפאה שלך

21/08/2022 | 09:46 | מאת: חזי

טעיתי מעקב מנינגיומה

בוקר טוב חזי, 2 ממצאים חורגים מהתקין: *מנינגיומה באיזור הקודקוד השמאלי. מדובר בגידול שפיר ממדיו כיום למרות צמיחה קלה מאד -איטית מאד לארך למעלה מ-4 שנים: לא מדאיג ולא דורש טיפול ניתוחי או קרינתי בשלב זה. מתבקש מעקב הדמייה בעוד כשנתיים. * ממצאים זעירים מפוזרים בשני חצאי המח הגדול, בהיקפו ובמרכזו סביב חדרי המח. מצביעים על אספקת דם תת-מיטבית בכלי דם זעירים.ההתייחסות למשמעות ולטיפול ככל שיתבקש טעונים קבלת מפרט תסמיניך,בדיקתך- בדיקה נוירולוגית ועיון בMRI.

21/08/2022 | 10:31 | מאת: חזי

בן 78 בעקרון המנינגיומה התגלתה לאחר נפילה על הראש היו בעבר כעין סחרחורת וחוסר יציבות שעברו לפעמים בלבול קל האם התסמינים יכולים להתאים?

הנפילה על הראש איננה הגורם ליצירת המנינגיומה. התסמינים האחרוים יכולים להתאים

מנהלי פורום נוירוכירורגיה