Mri עמוד שדרה מותני עקב כאבים

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

18/08/2022 | 18:53 | מאת: ישראל

שלום, עקב כאבים בעמוד שדרה מותני ביצעתי mri, בפענוח mri נכתב "בגובה 5L-1S מודגמת הנמכת הדיסק ופיסורה דקה בשוליים האחוריים העוברת האדרה פסית דקיקה ע"י ח.נ." מה זה אומר המשפט הזה? האם זה יכול לגרום לכאבי גב תחתון? איך צריך לטפל בזה? תודה.

ערב טוב ישראל, *הנמכת הדיסק בגובה L5-S1 היא ביטוי לשינוי נוני של הדיסק המצוי בין שתי חוליות אלה. *הפיסורה (סדק) בשולים האחוריים מבטאת קרע עדין,צר,במעטפת הדיסק. *הממצאים יכולים להיות קשורים לכאב גב תחתון. *כדי להמליץ על טיפול יש צורך לקבל ממך מפרט אנמנסטי משלים,לבדוק אותך , ולעיין בהדמיית הMRI. השקלול של השלושה מכתיב מה הטיפול המתבש

18/08/2022 | 20:57 | מאת: ישראל

בהמשך לתגובתך, האם ממצא כזה מסוכן, האם ממצא זה מצריך ניתוח, תודה.

*כלל לא מסוכן. *האם מצריך ניתוח?-מסרתי לך במדוייק מה יקבע צורך או אי צורך בניתוח

מנהלי פורום נוירוכירורגיה