דופלר קרוטיס עורקי צוואר

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

18/08/2022 | 15:16 | מאת: חני

בת 66, ביצעתי דופלר עורקי צוואר קרוטיס, התור שלי לרופא רחוק מאוד, רשום בפענוח .עורק משותף עד התפצלות הודגמו רבדים טרשתיים בדפנות העורק ללא הפרעה מודינמית.במוצא העורק הפנימי נראה פלאק קטן הגורם להיצרות מורפולוגית של כ 10-20%ץ המוצא העורק החיצוני הודגמו רבדים בדפנות העורק ללא הפרעה,העורק הבין חוליתי כיוון וזרימה תקינים,העורק התת ברחי זרימה תקינה..אודה לך מאוד האם אני אמורה להיות מודאגת ממשהו. תודה

לחני, אינך אמורה להיות מודאגת: הממצאים החורגים הם קלים תקבלי טיפול (תרופתי) מונע החמרה. יומלץ על מעקב. אין הורייה בשלב זה לשקול ניתוח.

18/08/2022 | 20:32 | מאת: חני

תודה על תשובתך המהירה, רק לציין שכבר שנתיים שאני לוקחת מידי יום אספירין קרדיו, וזה לאחר שכנראה עברתי איזשהו אירוע קל.

הגיוני . *לקיחתו היא מניעתית בעיקרה. *אם כולסטרול ו-או שומני דם נוספים בערך גבוה מהתקין -יידרש טיפול גם בכיוון זה *פעילות גופנית הרגלית מתבקשת בנוסף

מנהלי פורום נוירוכירורגיה