פענוח MRI מוח פענוח

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

05/08/2022 | 19:50 | מאת: אייל

שלום רב עשיתי בדיקת M.R.I להלן התשובות מה אתה חושב על התשובות האם מסוכן ? מה עושים . להלן ממצאי בדיקת MRI מוח: הבדיקה בוצעה ברצפים SWI, DWI, FLAIR, T2, T1 כולל הזרקת חומר ניגודי. ברקע: לאחר חבלה, ביצע בדיקת CT מוח והודגם ממצא שחשוד כציסטה ארכנואדלית, לבירור. ממצאים: מודגם חלל טמפורלי אקסטרה אקסיאלי משמאל, בסיגנל מקביל ל-CSF דוחק את האונה הטמפורלית בחלקה הקדמי- היכול להתאים לציסטה ארכנואדלית, הרחבה של חלל ציסטרנה סופרה סלרית עם השטחה קלה של בלוטת ההיפופיזה. חדרי המוח ברוחב תקין. טונסילים צרבלרים בעמדה תקינה. מבנה תקין של הקורפוס קלוסום. אין עדות לממצא האדרתי אינטרה אקסיאלי. תאאטמואדלי מורחב- cell Onodi - מעל הסינוס הספנואדלי השמאלי, לסיכום : חלל מורחב בגומה האמצעית משמאל המתאים לציסטה ארכנואדלית. שאר הממצאים כמפורט. ואסימטריה משנית של משטח הפלנום ספנואדלי.

הממצא העיקרי: לא מסוכן לא דורש טיפול לא דורש ניתוח . הציסטה המתוארת קיימת מלידה היא שק שמכיל נוזל מוחי=CSF שאר הממצאים חסרי משמעות ואינם מבטאים מחלה…

06/08/2022 | 09:32 | מאת: אייל

תודה על התשובה האם צריך להיות במעקב כל כמה זמן של צילום MRI

לאייל, לא,אלא אם כן יופיעו עתידית כאבי ראש עצימים,רקתיים שמאליים,שאין לך עתה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה