ציסטה עכבישית בגומה תיכונה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

26/07/2022 | 19:50 | מאת: אייל

שלום רב אני בו 27 לאחר תאונה הכניסו אותי לסיטי כל הגוף וקיבלתי תשובה לגבי הראש ציסטה עכבישית בגומה תיכונה שמאלית גורמת לאפקט מסה/לחץ על רקמות מסביב (אונה טמפורלית בעיקר). קישרית פלאורלי ברוחב 6 מ"מ בהקף LLL . מה זה אומר האם מסוכן ?האם זה מיפרצת ?

לאייל ערב טוב, הציסטה העכבישית:ממצא מולד ברב המקרים.אם לא מייצר כאב ראש חדיד- לא טעון כל טיפול. בנוסף ,וללא קשר לתאונה מודגמת קשרית ריאתית:טעון ייעוץ עם מנתח חזה בכיר בהדסה עין כרם אתייחס בהמשך

27/07/2022 | 09:38 | מאת: אייל

תודה על התשובה רשמת וללא קשר לתאונה מודגמת קשרית ריאתית:טעון ייעוץ עם מנתח מה הכוונה מה ה קשרית ריאתית ? מה ה אומר תפרט לי בבקשה

בוקר טוב אייל, קשרית ריאתית ,קטנה,הודגמה באונת הריאה השמאלית התחתונה. יש צורך לברר האם היא תקינה או גידולית האם נדרש רק מעקב CT ריאתי או טיפול אחר

מנהלי פורום נוירוכירורגיה