Diffuse grade 1 .....

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

18/07/2022 | 16:26 | מאת: אמילי

שלום דוקטור קרוב משפחתי בן 35 עבר כריתה של גידול (10ממ) ובתושבה פתלוגי כתוב כך אבל תמיד אני רואה שמקשרים את המילה diffuse לדרגה 2 ולא ל 1 .. רק מנסה להבין אם יש דבר כזה diffuse glioma garde 1 overall grade 1 pediatric type diffuse glioma is favored (difuse low grade glioma MAPK pathway altered).

ערב טוב אמילי, המונח diffuse איננו שייך לדרגת הממאירות של הגליומה. הכיתוב המצוטט טוען בסיכום כי מדובר בגידול שמתאים בעיקר לדרגה 1 הדרגה הטובה-הנמוכה ביותר בין הגליומות . מעשית-מעקב MRI שיתחיל כעת: ההדמייה הראשונה צריכה לתעד האם הגידול נכרת בשלמותו. הבדיקות בהמשך תושווינה לבדיקה הראשונה. המונח diffuse מתאר את צורת הגידול בצפייה מיקרוסקופית

מנהלי פורום נוירוכירורגיה