פענוח MRI צווארי....

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

18/07/2022 | 12:35 | מאת: אבי

שלום רב. אשתי נשלחה לביצוע הדמיה של MRI צווארי עקב תלונות של כאב והגבלות בצוואר וכן הקרנה ליד ימין(תחושה של כבדות לאורך יד ימין,לא נמלולים). התוצאה היא-בגובה C4-C5 בקע דיסק מרכזי קל עם אינדנטציה קדמית של החוט ללא מיאלופתיה. שאלותיי בבקשה. 1-להדיוט כמוני ובעברית קלה מה בדיוק מראה התוצאה? 2-האם התוצאה הנ"ל תומכת בתלונה של כבדות לאורך יד ימין? התור לרופא עוד הרבה זמן לכן שואל בפורום. תודה רבה ויום טוב. אבי

לאבי שלום, באיזור הצוואר עובר חוט השדרה=מבנה חיוני לתפקוד 4 הגפיים,שליטה סוגרית,תפקוד מיני נשימת סרעפת ועוד. מדובר על דיסק=סחוס בין כל 2חוליות בולט (ממצא קל יותר מפריצת דיסק) ממצאי הMRI שתארת אינם מסבירים בהכרח את התחושות ביד ימין: כדאי לבצע בדיקת עצבי-שרשי הידיים=EMG +ncvבמטרה להבין מיקור התחושות ביד ימין

מנהלי פורום נוירוכירורגיה