גדוליניום סמוך להיריון

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

08/07/2022 | 18:09 | מאת: ספיר

שלום, אני צפויה לבצע MRI מוח עם חומר ניגוד. במקביל מתכננת להיכנס להיריון סמוך לביצוע הבדיקה. האם בטוח להיכנס להיריון כיום/יומיים לאחר ביצוע הMRI עם הגדוליניום? או עלי לחכות זמן רב יותר בין לבין?

ערב טוב ספיר, כדי לאפשר מענה יש לדעת מה הסיבה בגינה את מתוכננת לבצע MRI מח

08/07/2022 | 19:03 | מאת: ספיר

עקב כאבי ראש חדים ומעירים משינה

תודה. בארבע חדשי ההריון הראשונים לא מומלץ לבצע MRI כדי שיצירת אברי העובר לא תושפע מהשדה המגנטי של המכשיר. לא. מליץ לדחות את ה-MRI כיוון שהוא מיועד לבדוק מקור אפשרי לכאבי הראש. אין כאן שחור או לבן: אפשר להמתין כחדש לאחר ביצועו טרם יצירת ההריון

מנהלי פורום נוירוכירורגיה