Ct מוח אשמח להסבר ועד כמה דחוף לפנות לנוירוכירורג

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

07/07/2022 | 20:37 | מאת: יאלוש

שלום רב לאחרונה סובלת מכאבים מיצד ימין של הראש בצורת רשימות זרמים דקירות … ככה ביצעתי סיטי מוח ללא חומר ניגוד ממצאים :תהליך אקסטראאקסיאלי פרייטלי עליון משמאל צמוד לגולגולת וקו אמצע בקוטר 1.2 סמ שגדל בהשוואה לבדיקה קודמת מרץ 2018 אז נימדד בקוטר 0.5סמ מצב לאחר היתערבות כירורגית בגישה אוקסיפטלית מימין עם נוזל בהיקף המוחון הימני ללא שינוי רושם לדחיקה קלה של המוחון ללא שינוי הסיכות הסיכות הכירורגיות באיזור הקרניוטומיה גורמות לארטיפאקטיים סביבם יתכנו שינויים אנצפלומלטיים בבסיס אונת המוחון הימני חדר רבעי בגודל תקין ישנה ממצא פסי איזודנסי פרא פונטיני מימין באיזור האנטומי של מהלך העצב הטריגמינלי לא ניתן לקבוע בודאות מה טיבו יתכן שקשור לטיפול הכיכרורגי בטריגמינל נאורלגיה ללא שינוי ציסטה פינאלית עם היסתיידויות גסות בהיקפה אורך הציסטה כולל ההיסתיידות קרוב ל 10 ממ לסיכום תהליך אקסטרא אקסיאלי פרייטלי משמאל גדל בהשוואה לבדיקה קודמת יכול להתאים למנגיומה את קיימת אבחנה מבדלת לייעוץ נוירוכירורגי והמשך בירור ב mri סליחה על האורך מה הכיוון וכמה זה גדול 10 מ״מ לא ממש הבנתי אשמח להסבר תודה

ערב טוב יאלוש ^הגידול משמאל כלל איננו מסביר תלונותיך-תסמיניך מימין. הוא גידול שפיר. קצב צמיחתו איטי. *הCT שבוצע ללא חומר ניגוד איננו מספק מידע מושלם על כלום *רצוי שתבדקי עי נוירולוג ו שתבצעי הדמיית MRI מח ללא ועם חומר ניגוד

מנהלי פורום נוירוכירורגיה