סיאטיקה גורם מטפל...

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

28/06/2022 | 21:29 | מאת: חני

שלום לאחר פנייה לאורטופד אובחנה סיאטיקה - כאב עצום בשוק רגל שמאל. איזה רופא אמור לטפל בבעיה? אם זריקות לאזור ו/ או טיפול תרופתי..וכלל האם נוירוכרוג? או אורטופד מומחה גב? עמוד שדרה? שאלה נוספת, האם הגיוני שבתחילת הליכה הכאב עצום ולאחר כמה מאות מטרים תהיה הקלה? האם מומלץ להמשיך וללכת למרות הכאב? תודהה תודה

ערב טוב חגי , עליך להבדק המומחה הבודק ימליץ קרוב לודאי על הדמייה: CT או MRI. מתחילים בתרופות:רב המטופלים נעזרים אם לא-זריקה מבוקרת שיקוף לעמוד שדרה- SNRB במרפאת כאב. לא נדיר שבמהלך הליכה הכאב פוחת אין סיבה להמנע מהליכה.

כל המומחים-אורטופד מומחה עמוד שדרה, נוירולוג נוירוכירורג מטפלים בבעייה

29/06/2022 | 06:21 | מאת: חני

תודה. איזה תרופות ניתן לנסות מעבר לשילוב של אטופן ורוקסט שהפסקתי אחרי 6 ימים ללא הטבה. יש לי תור ל ct עמוד שדרה מותני כתבת לא נדיר שהכאב יפחת בהליכה כך שכדאי לי לנסות שוב ללכת על אף הכאב העצום ..? תודהה

בוקר טוב חגי, *כאמור עליך להבדק עי מומחה שיחליט על התרופות גם לפי שלא נעזרת עי שילוב אטופן ורוקצט ועל הבירור המאבחן המתבקש לאור ממצאי בדיקתו. *אם הבינותי נכון הכאב פוחת לאחר הליכה של כמה מאות מטרים: כאמור אין סיבה להמנע מהליכה ויש סיבה לבצע אותה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה