ציסטה ארכנואידלית במוח

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

18/06/2022 | 22:18 | מאת: רובי

דר שלום הבת שלי אחרי החלמה מתסמונת בל ונשלחה לmri לבדוק החלמה. התסמין שנמצא: בסיכום: לא הודגמו ממצאים פתולוגיים ב-CPA ותעלות השמע משמאל ללא האדרה חריגה. ציסטה ארכנואידלית קטנה מתחת ל-CPA הימני עם אפקט מסה מינורי על CN9 ו- 10 הימני. סימני סינוסיטיס כרונית פרונטלית מימין ומקסילרית משמאל. בפירוט בגומה האחורית ציסטה ארכנואידלית קטנה בתחתית ה-CPA הימני בגודל כ- 9.1 ס"מ בציר רוחב, 6.1 ס"מ בציר קדמי אחורי עם אפקט מסה על העצבים ה-CN9 ו- 10 ללא אפקט מסה מהותי על קומפלקסים CN7 ו- 8. מודגם מבנה תקין של גזע המו האם ציסטה בגודל כזה, זה מסוכן? האם צריכה טיפול דחוף? מה ההשפעות שיכולות להיות אנחנו מנסים להקדים תור לנוירולוג ובלחץ בנתיים תודה

18/06/2022 | 22:21 | מאת: רובי

תיקון המידות של הציסט הם 1.9 בציר רוחב ו 1.6 בציר קדמי .

ערב טוב רובי, *באיזה צד היתה תסמונת בל? *האם גודל הציסטה מימין שמוזכרת בפענוח הוא 9.1 *6.1 ס״מ או-מ״מ?

19/06/2022 | 08:52 | מאת: רובי

דר שלום תודה על התשובה. תסמונת בל בצד שמאל , בת 20. גודל הציסטה היא 1.9 ס"מ בציר רוחב ו 1.6סמ בציר קדמי. בברכה

לרובי, תודה על השלמת המידע. *אין כל קשר בין הציסטה לבין השיתוק ע״ש בל *הציסטה היא ממצא מולד. *עקב מימדיה הקטנים אין לה חשיבות בתפקוד המח התקין אין כל צורך לטפל בציסטה או לנתח אותה בברכה

19/06/2022 | 09:40 | מאת: רובי

דר ולד אוריאל תודה רבה על תשובתך המהירה. בהחלט מרגיע שבוע טוב ובשורות טובות רובי

מנהלי פורום נוירוכירורגיה