התייעצות לאחר חבלה ראש

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

04/06/2022 | 12:19 | מאת: מירי

בת 29 לפני עשה ימים נפלתי בבית ואיבדתי הכרה ללא שום סיבה ניראת לעין אין לי מידה כמה זמן נימשך איבוד ההכרה אין שום זיכרון .הופניתי לבית חולים ושם עשו סיטי ראש שיצא תקין וכן בדיקת eeg שיצא תקין מאז יש לי כאב ראש בצד שמאל בשני מוקדים ספציפיים וכן רגישות ממש בעורף במיוחד בנסיעה קושי להחזיק את הראש אוזניים סתומות וכאבי בלסת תחתונה באיזור של החיבור של הלסת וקושי קל בבליעה לפעמים מרגישה בתנועה מסויימות כמו לחץ חנק קל בגרון ( כאילו מישהו נותן לי אגרוף )שאלתי האם התופעות האלו נורמאליות לאחר מכה וזה עיניין של זמן עד שיעבור? חשוב לציין חזרתי לעבודה( פיזית ) לאחר יומיים החלו החמרה בסיפטומים יש לי עוד שאלה נשלחתי כמובן להמשך בירור לבדיקה tilt test ,eegבחסך שינה לבירור על סיבת הנפילה חשוב לציין שאני כבר שנה בבירור נוירולוגי/ ונוירואופימולוגית בחשש למחלה דמיאלנטיבית מקיף עקב תופעות רבות כמו נימול ברגליים שהולך ומחמיר עם הפוגות פזילה בעיין שמאל גם שבאה והולכת כנ"ל נפילת עפעף קושי להזיז שרירים מסויימים בפנים בשמאל חולשה ברגליים ויד תחושת שיכרון בילבול לעיתים , ציפצופים באוזניים לפעמים בעיות במתן שתן או דחיפות במתן שתן נפיחות לחץ בבטן מרגיש כמו נוזלים (mri מח וגזע מח תקין ) שאלתי היא אולי יש לך איזה רעיון למשהו שעדיין לא חשבו עליו כיוון שכדי לבדוק ? בתודה מראש על הייעוץ

למירי שלום, *חשד למחלה דמיילינטיבית מאובחן ובהמשך מטופל עפי נתוני הבירור עי נוירולוג. *קיימת הדמיית MRI ייעודית לתמיכה או לשלילת אבחנה זאת. *קיימות בדיקות ייעודיות לנוזל המח והשדרה=cSF ועוד *בירור ייעודי במרפאת טרשת עשוי לתרום לדיוק אבחנתי מתבקש. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה