שאלה דחופה בבקשה תענה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

03/06/2022 | 01:04 | מאת: שרון

דוקטור שלום רציתי לשאול יש דעות חלוקות בנושא מה ההבדל בין סיטי ראש לאמריי ראש?לפני כפחות משנה עשיתי סיטי ראש וסיטי אנגיו יצא תקין מה הסבירות שאמריי ראש יראה משהו חלילה מסוכן הכוונה לגידולים אם סיטי ראש תקין מה הסיכוי שאמריי יצא לא תקין? סיטי ראש לא שולל גידול בוודאות??

לשרון שלום, אין חילוקי דעות. יש מידע ברור. אם CT מח ו-CTA מח כללו הזרקת חומר ניגוד ונמצאו תקינים,הסיכוי שMRI מח יזהה גידול קיים אך נמוך . בברכה

03/06/2022 | 10:05 | מאת: שרון

כתוב טומוגרפיית ראש/מוח ללא ועם הזרקת חומר ניגוד לאחר הזרקת חומר ניגוד לא הודגם תהליך האדרתי פתלוגי לסיכום ללא תהליך מוחי פוקלי עד כמה זה שולל באחוזים גידול חלילה?

רפואה אינה מתמטיקה. קרוב לודאי שאין גידול כפי שהסברתי במענה המקורי לפנייתך

03/06/2022 | 13:12 | מאת: שרון

תודה שאתה מתייחס אז מה שאתה אומר אם סיטי ראש ואנגיו עם ובלי חומר ניגוד שולל גידול? הבנתי שסיטי שולל גידול ואמריי יותר לראות שלא השלחו גרורות לרכמות רכות אם ישנו גידול חלילה זה נכון?

לא נכון. אין לי מה להוסיף על מה שאמרתי עד כה

04/06/2022 | 20:42 | מאת: שרון

אני באמת לא מבינה אותך מעניין שנירולוגים ורופאים טוענים שסיטי הוא מספיק ודאי לשלול גידול ואתה אומר שלא זה דיי מוזר אתה יכול להסביר את טענותייך? על פי כמה יקום דבר אומרים ואתה נחרץ שסיטי לא ודאי לשלול גידול למה? אז למה לא נותנים mri מההתחלה במקום לדחוף קרינה מיותרת לאנשים

לשרון, יש גידולים שMRI מדגים וש-CT מכל מיני סיבות לעיתים מחמיץ. הדיון המנהלי מי נותן או לא נותן,מה,מתי ולמה איננו בתחום מומחיותי. ערב טוב

04/06/2022 | 22:14 | מאת: שרון

אוקיי. Mri ראש עם חומר ניגוד או בלי מה יותר טוב? מה התוצאה הכי טובה לשלילת דברים בראש? והאם זה חשוב איפה מבצעים את הבדיקה או שכל מכונה mri מראה את אותם הדברים הכוונה למכונה ישנה או חדשה? והאם יש הבדל בין mri שמבוצע בניידת מחוץ לבית חולים או בבית חולים כי חברת מור אינסייד זה בניידת

להדגמת גידול יש צורך בחמר ניגוד בדיקה לא בניידת עדיפה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה