האם הזרקה לע"ש מותני רלוונטית?

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

28/05/2022 | 09:06 | מאת: אלי

שלום בעקבות כאבים חזקים בע"ש מותני בקימה מישיבה, עשיתי בדיקת CT ובמרווח L4-L3 נמצא: בלט דיסק דיפוזי באספקט האחורי ובמעבר הפורמינלי מימין עם לחץ על קדמת השק התקאלי במהלך של השורש הסמוך, השורש הימני אינו מעובה. האם הזרקת סטרואידים ל L4-L3 או טיפול אחר, יכול להקל?

בוקר טוב אלי, כדי לבחור בטיפול מתאים יש לברר: *האם כאב הגב מפציע לרגלים? לרגל אחת? אם כן-לאיזה רגל? *האם נוסו תרופות לשיכוך הכא ? אם כן איזה ומה מידת העזרותך על ידי התרופה? *מה עצמת כאב הגב הממוצעת בין 1- 10 1=קלה מאד .8 ויותר=קשה מאד

28/05/2022 | 10:40 | מאת: אלי

תודה על ההיענות המידית אין הקרנה לרגליים או לאיבר אחר לקחתי תקופה כדור לשיכוך כאב, והפסיק להשפיע עצמת הכאב בקימה מישיבה -9

תודה על השלמת המידע: בהחלט כן עם סיכויי הקלת כאב טובים. מתבקשת הזרקה במרפאת כאב. יש לבצע L3-L4 epidural block הזריקה כוללת מאלחש+תכשיר סטרואידי בעל משך פעולה ארוך.

28/05/2022 | 12:46 | מאת: אלי

תודה על ההמלצה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה