ציסטרנה מגנה מורחבת.

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

22/05/2022 | 20:12 | מאת: שירה

שלום, אני בהריון שבוע 33 בבדיקת אולטראסאונד שגרתית הרופאה ראתה ציסטרנה מגנה מורחבת 13מ"מ. היא הפנתה אותי לבדיקת מוח מכוונת, אני לא מעוניינת לעשות את הבדיקה כדי לא להכניס את עצמי ללחצים מיותרים טרום הלידה (מעדיפה לחשוב שהרופאה טעתה, היא לא המומחית הגדולה ביותר...) שאלתי היא: יש אפשרות לעשות בדיקה למוח לאחר הלידה כדי לראות אם יש בעיה? מישהו יאשר דבר כזה? בהנחה שהממצא קיים, במה מום זה מתבטא? תודה מראש על המענה.

ערב טוב, *אפשר לעשות MRI מח לאחר הלידה ציסטרנה מגנה גדולה אינה בהכרח מחלה ואינה בהכרח גורמת לפגיעה בתפקוד המוחי

23/05/2022 | 00:05 | מאת: שירה

תודה על המענה המהיר! האם ברגע שאבקש בביה"ח MRI אקבל זאת? או שיש צורך בפרוצדורה מסוימת?

יכול להתבצע בבית החולים או לאחר הלידה מחוץ לבית החולים. קרוב לודאי יהיה לך יותר קל לקבל אישור דרך קופת החולים המבטחת

מנהלי פורום נוירוכירורגיה