עמוד שדרה צווארי לחץ

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

19/05/2022 | 15:33 | מאת: שאלה לרופא

האם כשיש לחץ גדול על עמוד שדרה צווארי וחייבים ניתוח הכאבי גב עוברים?

שלום רב, הלחץ שבגינו מחליטים על ניתוח הוא לחץ על חוט השדרה =רקמה עצבית , ו-או שרשי עצבים שיוצאים מהחוט,במקרה זה לכיוון הידיים. ברב המקרים משיגים שיפור טוב בכאבים עם הסרת הלחץ העצבי.

19/05/2022 | 17:11 | מאת: שאלה לרופא

אני קוראת הרבה חומר על לחץ בעמוד שדרה צווארי על הניתוח קראתי שאחד ההשלכןת של הניתוח זה לשים צווארון במשך שלושה חודשים פגיעה נורולוגי וקושי בבליעה של אוכל מוצק קראתי שבשבןעיים הראשונים אוכלים אוכל רך ולאט לאט חוזרים לאכול אוכל מוצק זה לא מסוכן ?

📍השאלה העיקרית שמכווינה קבלת החלטה היא קיום או אי קיום לחץ משמעותי על חוט השדרה הצווארי:אם כן-הניתוח נדרש. מפרט התופעות שציינת אפשרי, לא שכיח נזק נוירולוגי חדש(שלא היה קיים טרם ניתוח)-מאד לא שכיח קושי בבליעה אינו שכיח ואם מופיע- מתבטא למשך זמן קצר(ימים)

מנהלי פורום נוירוכירורגיה