קשר בין יתר לחץ תוך גולגולתי לפציאליס

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

19/04/2022 | 19:19 | מאת: נוגה

שלום דוקטור לביתי בת השנתיים יש VP shunt בגלל IVH .לפני 6 ימים היא התחילה להיות מעט ישנונית ויחסנו את זה לוירוס ,ורק אחרי 3 ימים שהיא פיתחה שיתוק עצב 6 ופציאליס נסענו לבית חולים ושם התברר שיש כשל בשאנט ועשו לה ניתוח רביזיה .מה שקורה עכשיו שהפזילה עברנה אבל הפצאיליס נשאר .שאלתי היא האם פציאליס יכול להיגרם מיתר לחץ תוך גולגולתי ומה הסיכוי שהוא ישתפתר למרות שהוא עדיין קיים יומיים וחצי אחרי ניתוח הרביזיה תודה רבה

ערב טוב נוגה, *יש סיכוי לשיפור. אם שיתוק העצב השביעי(פציאליס) מתבטא רק בסטיית זוית הפה ולא באיזור העין -סביר שהוא נגרם עי יתר הלחץ התוך גולגלתי שנגרם עי חסימת הדלף. ניתן לסייע עי פיסיותרפיה ייעודית לעצב הפנים

מנהלי פורום נוירוכירורגיה