סגירת מרפס קדמי זה תמיד קרניוסנוסטוזיס?

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

02/04/2022 | 11:11 | מאת: אורה

אם לתינוק בן 4 חודשים יש השטחה של הראש מאחור וסגירה של המרפס הקדמי, אבל במעקב טיפת חלב היקף הראש גדל באופן תקין זה יכול לשלול קרניוסנוסטוזיס?איך בעצם הנוירוכירורג יכול להבחין בין קרניוסטנוזיס לפלגיוצפליה?

לאורה שלום, לפי סדר החשיבות: *שיטוח ראש אחורי-פלגיוצפלי איננו מצב טעון טיפול ברב המכריע של המקרים. *מתבקש עתה המשך מעקב צמיחת היקף הראש-גובה-משקל *מתבקשת בדיקה בהתפתחות הילד להעריך האם התפתחותו השכלית,מוטורית תואמות גילו *ככל שהוא נינוח,חייכן, עירני, אוכל בתיאבון +עולה במשקל,יוצר קשר בעקיבת מבט עיני אחר מי שבסביבתו תומך היטב ראשו בתנוחה על הבטן, ישן היטב בין ארוחות בלילות- אינני רואה צורך בטיפול בשלב זה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה