MRI.....................

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

19/03/2022 | 10:53 | מאת: אתי

בת 67 כאבי גב תחתון.L4,5 שינויים ניווניים קשים בפסטים עם ציסטה סינוביאלית קטנה על האספקט המדיאלי של פסט דו"צ וציסטה סינוביאלית אשר נדדה אחורה מכל פסט.יש ריבוי נוזל בפסטים.עיבוי בולט של ליגמנטה פלאבה.ליסטזיס ניווני פחות מדרגה 1 של 4.5.היצרות קלה של התעלה.ללא לחץ על שורשי 4 בפורימנה. L3ת4 בלט דיסק דיפוזי עם קרע של האנלוזס הפנימי עם היצרות קלה של התעלה.ללא לחץ על שורשי 3 .שינויים ניווניים בפסטים גם בגובה זה.עיבוי בולט של ליגמנטה פלאבה. שאר המרווחים והפאימנה תקינים.מח עצם חולייתי תקין החוט הגבי התחתון והקונוס תקינים.הקונוס מבתיים באמצע אל1 ללא לחץ עליהם אודה להסבר מפורט על המצב.יש לציין שאני מתפקדת אבל יש קושי קל למשל בטיפוס מדרגות., בהליכה ארוכה,קמה בבוקר עם נוקשות בגב.מחממת את האיזור להקלה. האם ניתן להמשיך את החיים עם טיפולים משמרים ואם כן אילו?

לאתי, שאלתך ברורה כדי לאפשר מענה ישים מתבקש: *לקבל ממך מפרט מדייק של תלונותיך +מענה על שאלות מכוונות מטעמי כדי לאפשר מיקום מקור כאבי הגב בתוך מכלול ממצאי ההדמייה *יש צורך לבדוק אותך בדיקה נוירולוגית ואורטופדית. *יש. ורך לעיין ב-MRI להערכת משמעות כל אחד מהממצאים החורגים המתוארים

מנהלי פורום נוירוכירורגיה