אחרי ניתוח שאנט יש מוגבלות

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

11/03/2022 | 00:36 | מאת: שלמה

אחרי ניתוח שאנט לילד בן שבע יש לו מוגבלות לא יכול ללכת אין שיווי משקל השאנט ללא וויסות לפי הרופא שיש לו בעיות עם וויסות האם אמת ?

לשלמה בוקר טוב, להפרעה הקיימת עתה -הליכה ושיווי משקל לא תקינים יכולה להיות גם סיבה -מיקור שונה: *צריך לדעת האם לפני ניתוח השאנט הילד הלך מצויין והאם שיווי המשקל שלו היה לחלוטין תקין. *יש צורך לבדוק אותו כדי להתרשם מדפוס ההליכה וחוסר שיווי המשקל. יש גם מרכיבים נוספים בבדיקה שיכולים להצביע על ויסות לא תקין של ניקוז הנוזל המוחי. *לא פחות חשוב: צריך לעיין בהדמיות המח לפני ואחרי התקנת השאנט

מנהלי פורום נוירוכירורגיה