סיוע באבחנת MRI מוח

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

09/02/2022 | 15:15 | מאת: ניר

שלום, ביצעתי בדיקת MRI מוח ובפענוח רשום חשד למיקרואדנומה אחורית בקו האמצע בגובה 2 מ"מ. האבחנה מבדלת ציסטה קטנה של הפארז אינטרמדיה של בלוטת יותרת המוח וריאנט אנטומי. נשלחתי לבדיקת MRI עקב פרולקטין גבוהה , נע באיזור ה-500 כאשר הקצה טווח מקסימלי הינו 360. מה משמעות הצ'יסטה? למיטב הבנתי הגורם להפרשת פרולקטין מוגברת הינה המיקרואדונה.

לניר שלום, ציסטה=מונח תאורי:שק סגור מכיל נוזל. מיקרואדנומה=גידול זעיר,שפיר, בתוך בלוטת ההיפופיזה,מפריש הורמון,במקרה שאתה מתאר-פרולקטין. לאדנומה יש מספר מאפיינים בהדמייה שבסיכום קובעים את האבחנה. לציסטה אין את כל המאפיינים האלה: לכן מדובר על :אבחנה מבדלת. ציסטה שאיננה אדנומה יכולה להשפיע על תאים סמוכים בהיפופיזה ולגרום להם להפריש יתר פרולקטין. כדי להתייחס פרטנית יש צורך לעיין בהדמייה,באופן ביצועה. פתרון מעשי כרגע: *להמשיך בבדיקות פרולקטין עוקבות+ עם ייעוץ אנדוקרינולוג * לבצע הדמיית MRI נוספת,בפרוטוקול היפופיזה-אופן ביצוע ייחודי מיועד לנגעים בבלוטת ההיפופיזה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה