ברור תוצאת emg וארוכים קבועה בנונית

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

04/02/2022 | 21:02 | מאת: גילנף

שלום ד"ר , סובל מאטקסיה בעוצמה בינונית - mri משקף אטרופיה במוחון ובחוט. לאחרונה החרפה בשיווי משקל . עברתי emg שהדגים :שינויים נוירוגניים כרונים מ- L3 עד S1. ועוד כתוב : השרירים הנבחרים הנבחרים לא נמצאה פעילות ספונטנית , יחידות מוטוריות היו גדולות עם גיוס ירוד בכל השרירים שנבחרו. גל F מצאו תקינים . הוכחה עצבנית בעצבים תקינים . לפני מספר שנים עברתי EP ( בדיקה נוירופיזיולוגית ) שלא הייתה טובה. מה דעתך על בדיקת emg ? האם קשורה אטקסיה? תודה רבה

ערב טוב גילנף, מקור האטקסיה באטרופיית המוחון והחוט הצווארי. יתכן שממצאי ה-EMGתורמים משהו להחמרת אי היציבות. הנושא טעון דיון נוירולוגי. סופ״ש נעים

מנהלי פורום נוירוכירורגיה