לאחר אירוע מוחי בחודש מאי

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

03/02/2022 | 21:48 | מאת: יפעת

בת 67. בחודש מאי עבררתי אירוע מוחי קל. תוצאת בדיקת M.R.I= מנינגיומה 16 מ"מ עם לחץ קל על המוח הסמוך. עברתי 3 אוטמים. ניצפה עורק אחד צר. נפגע אצלי השפה. אך חזרתי לדבר שוטף ולכתוב כראוי. אני מטופלת בליפיטור 40, טריטייס ( כדור להורדת לחץ דם), מיקרופרין 100 ואלקטרוקצין 100. שאלתי: מה הטיפול כשמגלים עורק צר ומה הטיפול במנגיומה?? תודה על העזרה.

ערב אוב יפעת , *התרופות שאת מקבלת (למעט אלטרוקסין ששיך להפעלת תפקוד בלוטת התריס) מיועדות למנוע אוטם מוחי נוסף *טיפול זה אמור למנוע חסימה מלאה של העורק הצר. בברכה *המנינגיומה אם גודלת במימדיה תדרוש כריתה ניתוחית או טיפול רדיוכירורגי= הקרנה ממוקדת עי קרן גמה שתמנע המשך צמיחתה

03/02/2022 | 23:26 | מאת: יפעת

תחילה מודה על התגובה המהירה. שאלה נוספת ברשותך: כשעורק אחד בלבד צר ונחסם לחלוטין - מה זה אומר?לא עושים צנתור כדי להרחיבו?, המיקרופרין , הטריטייס והליפיטור מבטיחים לי בביטחון שהארוע לא יחזור?? הגידול השפיר 16 מ"מ זה נחשב קן/בינוני מאיזה גודל זה דורש ניתוח? תודה רבה על העזרה.

*עורק חסום לחלוטין מרגע זה ועד 24 שעות מאז שנחסם-יצונתר לצורך פתיחתו. *עורק חסום מעל 24 שעות לא יצונתר *הטיפול בעורק צר הוא הטיפול שאת מקבלת כעת *האם בטחון של 100 אחוז שלא ייחסם עתידית?-לא *הוצא ניתוחית או טיפול רדיוכירורגי במנינגיומה אינו נקבע רק על פי גודלה אלא גם על-פי מיקומה (איזור עם חשיבות תפקודית למשל)וגם אם בהדמייה עוקבת הגידול צמח-זה יצדיק טיפול למניעת נזק מוחי עתידי

מנהלי פורום נוירוכירורגיה