לאחר כריתה של גליומה who =1

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

02/02/2022 | 11:35 | מאת: אברהם

שלום דוקטור מה סיכויים שגליומה מדרגה 1 יכול לחזור שהתגלה במקרה לגמרי אצל בחור בגיל 27 בגודל של 12×10 ממ עשו לו כריתה וימשיך מעקבים כמובן .. הבנתי שרואים את זה הרבה אצל ילדים לרוב ממה שקראתי האם סיכוי החלמה גבוהים יותר מחזרה של זה ?

לאברהם, גליומה דרגה 1 יכולה לחזור הסיכוי לחזרתה בדרגה 1 הרבה יותר נמוך נאשר בדרגות 2-4. אם מדברים על חזרה-חייב להיות MRI לאחר נתוח שמוכיח כריתה מלאה של הגידול.

02/02/2022 | 12:46 | מאת: אברהם

תודה רבה על המענה דוקטור קראתי גם שאפשר להחלים מזה במידה ויש כריתה מלאה ... מה סטטיסטיקה אומרת על זה אולי אתה יודע ?

אם הכריתה מלאה סיכויי ההחלמה טובים מאד

02/02/2022 | 13:02 | מאת: אברהם

תודה רבה דוקטור שיהיה לך חודש טוב ובשורות טובות לכולם אמן

מנהלי פורום נוירוכירורגיה