תוצאות בדיקת CT מוח

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

01/02/2022 | 15:18 | מאת: אירנה קוביל

לא מצאתי פורום מיואולוגיה, לכם אבקש התייחסותכם. בתוצאות סיטי מוח עשוי לאחרונה כתוב: ירידה קלה בנפח של פרנכימת המוח באזור של הורטקס באופן סימטרי. 1. מה זה פרנכימת המוח 2. מהוא אזור הורטקס 3. אני לקראת גיל 70. האם זו תופעה שקורית עם הגיל, האם יש קשר לתופעה זו ולחומר הלבן במוח? מה דרגת החומרה של התוצאה לעיל? תודה רבה !

לאירנה שלום, נפח פרנכימת המח= נפח רקמת המח קודקוד= איזור המח שבפסגת קימור הגולגולת התופעה איננה מתרחשת עם הגיל אצל כל אחד החומר הלבן ניתן להערכה מדוייקת יותר בהדמיית MRI

דרגת החומרה המתוארת-קלה

01/02/2022 | 16:44 | מאת: אירנה קוביל

דר' תודה רבה, לא הבנתי מה חומרת התוצא והאם היא יכולה להיות קשורה לבעייה שהביאה אותי לניאורוג: שכיחות פתאומיות של מילים מידי פעם. תודה

01/02/2022 | 16:50 | מאת: אירנה קוביל

סליחה על בליעת "האותיות" ראיתי שענית לי בנפרד. אך שאלתינעוד,שאלה, מקווה לתשובה. תוצאות הסיטי של אסותא לא גילו את הבעיה בםיענוח הראשון וגם לא הרופא שראה את הדיס. רק כשביקשתי םענוח נוסף קיבלתי את התוצאה לעיל. הניאורולוג הוא הרופא שאמור לתת לי מענה לבעיה, אם בכלל? תודה וסליחה על החזרה

לאירנה, הבדיקה הנוירולוגית,כולל בדיקת זיכרון וקורלציה בין ממצאי ה-CT לבין תלןנןתיך והסקת מסקנות טיפוליות צריכה להתבצע עי נוירולוג. כפי שהזכרתי הדמיית מח מפורטת יותר וישימה יותר לבעייה היא עי MRI

02/02/2022 | 11:56 | מאת: אירנה קוביל

דוקטור אני מודה לך על התשובות

מנהלי פורום נוירוכירורגיה