שימום סב דוראלי לאחר יבלת ראש- מעקב

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

31/01/2022 | 09:57 | מאת: טובטוב

שלום רב ב20.10 אבי החליק באמבטיה ולאחר מכן היה לו דימום סב דוראלי . היה 8 ימים במחלקת נוירוכרוגיה במעקב וטיפול תרופתי סיטי קודם מדצמבר -היגרומה סב דוראלית באזוא פריאטלי גבוה מצד שמאל בקוטר מקסימלי של 1.8 ס"מ לחץ קל והשטחה של הסולצים מעל ההמיספרה השמאלית . סיטי אחרון מינואר- קולקציה אקסטרא אקסיאלית סבדורלית משמאל בנשיגה משמעותית - הפעם בעובי 0.5 ס"מ ( מול 1.8 ס"מ ) ללא אפקט מסה או מוקד דימום טרי אך עדיין קיימת הדגשה דורלית וטישטוש חריצי המח השמוכים היינו בביקורת במחלקה אחרי הסיטי של ינואר אך לא הפענולח . הנוירוכרורג פענח בד ואמר כי הדימום נספג לגמרי ואין צורך במעקב וביקורת ... אך כעת אני רואה בפענוח שהגיע כיח כן יש ממצא ... מה עלי לעשות ? האם יש לעקוב אחרי ממצא זה ? מדוע יש שוני בין פענוח הנוירוכרורג לפענוח של הרדיולוג ? אשמח להבהרה כי אני מבולבלת תודה

בוקר טוב, *ברור שהפענוח להדמיית ינואר מדגימה שיפור ניכר לעומת הדמיית דצמבר. *לכן בהחלט סביר שאין כרגע הורייה לנקז את ההיגרומה בניתוח. *הבדלים בין מפענחים שראו את ההדמיות כאשר אני לא ראיתי אותן אינם מתאימים לדיון כאן *כדי להתייחס פרטנית יש צורך לראות את שתי ההדמיות ולהשוות ביניהן. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה