ct מח - עזרה בפענוח

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

06/01/2022 | 21:21 | מאת: רוני

ביצעתי בדיקת ct מח וקיבלתי היום תשובה ורציתי לדעת מה זה אומר: מעל הטנטוריום ובגומה האחורית הפרנכימה והחדרים במראה תקין. עמדה מעט נמוכה של טונסילות המוחון, פחות מ- 0.4 ס"מ מימין ועד 0.2 ס"מ משמאל - ללא שינוי ללא האדרה פרנכימטית פתולוגית, אפקט מסה או סטיה של קו האמצע. עצמות - ללא הרס גרמי. מראה תקין של הסינוסים, ארובות העיניים, הפירמידות ובסיס הגולגולת. האם הבדיקה תקינה? אשמח לדעת מה הכוונה בכך שעמדת טונסילון המוחון מעט נמוכה?

06/01/2022 | 21:22 | מאת: רוני

אציין שהבדיקה נעשתה בשל כאבי ראש

לרוני ערב טוב, אין ממצא חורג מהתקין וראוי לדיון באופן מעשי אפשר להתייחס לבדיקה כתקינה

06/01/2022 | 21:56 | מאת: רוני

וואו קודם כל תודה רבה על התשובה הסופר מהירה!!! ותודה על ההרגעה! רק מה הכוונה ראוי לדיון? והאם הדבר יכול להיות הסיבה לכאבי הראש?

הנמכת הטונסילות=שקדי המוחון: הנמכה שהיא מתחת ל-6 מ״מ היא חסרת חשיבות ואיננה טעונה טיפול כלשהו

מנהלי פורום נוירוכירורגיה