גרורה במוח במיקום בעיתי

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

27/12/2021 | 00:26 | מאת: שיר

שלום דוקטור אימי סובלת מסרטן ריאה גרורתי ומטופלת וסבך הכל נראה שהמחלה בשליטה ,אלא שהיא סובלת מלפני 3 חודשים משיתוק מלא של עצב קרניאלי 3 כולל פטוזיס ושיתוק של עצב 4 וספק עצב 5 משמאל ,ב MRI רואים שיש אסימטריה שצד שמאל של הקברנוס סינוס מעובה .הרופא הציע הקרנות . לא ברור לנו האם הקרנות בטוחות באזור זה והאם עדיף רדיוכירורגיה באמצעות Gamma Knife או עדיף הקרנות ב Linac SRS תודה רבה

לשיר שלום, השאלה שתכוון תשובה היא האם יש ב cavernous sinus גידול עצמאי או גרורה מוחית של סרטן ריאה: יש לברר האם התסמינים המוחיים שתארת הופיעו בהדרגה ,או כולם יחד באופן פתאומי כעת. יש כמובן צורך לעיין בהדמיית ה-MRI הנוכחית ולהשוותה לקודמתה. סוג הטיפול הקרינתי צריך להבחר בהתאם לנ״ל ובייעוץ עם מומחה נוירו- אונקולוג. לילה טוב

מנהלי פורום נוירוכירורגיה