הקשר בין סחרחורת ויישור לורדוזיס צווארי

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

16/12/2021 | 15:43 | מאת: לי

שלום רב, בת 41. סובלת מסחרחורות תקופה ממושכת. נשללו בעיות אוזניים. צילום ראש תקין. בצילום הצווארי כתובה האבחנה - יישור לורדוזיס צווארי סיגנל שמור מנוקלאוס הדיסקיות סינגל שמור מלשד החוליות המעבר הקרניו- צרביקלי שמור בסיכום- בדיקה תקינה. האם *יישור לורדוזיס* צווארי יכול להסביר את מקור הסחרחורת? האם טיפול כירופרקטי מומלץ? בתודה מראש! לי

ערב טוב לי, יישור לורדוזיס נוצר מכיווץ שרירים ערפיים משנית לכאבי צוואר. כשלעצמו -הוא איננו מסביר את מיקור הסחרחורת. בשלב ראשון מתבקש אבחון מיקור הסחרחורת ובהתאם לתוצאותיו יותווה טיפול כמשתמע. קיימות מרפאות סחרחורת ייעודיות, שם מומלץ שתבדקי ושתשלימי אבחון. בברכה

17/12/2021 | 22:00 | מאת: לי

תודה רבה ד״ר אוריאל ולד על המענה המהיר! הנוירולוגית שהיא מומחית לסחרחורות מציעה טיפול בציפרלקס לחרדות ולמתח. הכירופרקט שולל את דבריה ואומר שיש קשר בן היישור לורדוזיס צווארי ומיקום הרגישות בצוואר (חולייה c1) לבין הסחרחורת ומציע טיפול כירופרקטי של פעמיים בשבוע לסידרה של 36 טיפולים ( כולל זריקות טראומיל). אני לא יודעת מה הדבר הנכון מבחינת הטיפול וחוששת מנזק אם זה לא הכיוון.. אם המקור לסחרחורת הוא צווארי ( לחץ על איזור חולייה c1 בגלל היישור לורדוזיס) הציפרלקס אמור גם לעזור? קראתי שלעיתים נותנים נוגדי דיכאון וחרדה מקבוצת SSRI עוזרים למכאובים ובעיות נוירולוגיות שונות. תודה מראש על עזרתך🙏

בוקר טוב לי, אם התסמין העיקרי הוא סחרחורת יש להגיע לאבחון מיקורה . לכן מומלץ טרם נקיטת טיפול להבדק במרפאת סחרחורת ייעודית ולבחור טיפול מתאים לאבחנה כפי שישתמע

מנהלי פורום נוירוכירורגיה