קצת הסבר למה שרשום בmri בבקשה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

08/12/2021 | 07:19 | מאת: אבי

היי שלום אשמח לקבל מעט עזרה בהסבר מה זה אומר הmri הבדיקה נעשתה בסדרות משוקללות, DWI, 1T, 2T ,FLAIR. סיבת הפניה: מעקב תהליך טמפורלי ימני. נערכה השוואה לבדיקות עוקבות עד לתאריך 2019.11.5. ממצאים: מודגם מצב לאחר ניתוח בגישה טמפורלית מימין. מודגם חלל ניתוחי מאורך המגיע עד קרוב לתהליך אשר הודגם בכל הבדיקות הקודמות. מודגם עדיין אותו תהליך אובלי בחלק הקדמי של האונה הטמפורלית בממדים של 13*7 מ"מ, ללא שינוי מהותי בין הבדיקות. סביב אזור הניתוח קיימים שינויים גליוטיים. חדרים, ציסטרנות וחריצים תקינים. אין עדות לתהליך תופס מקום אחר . אין עדות להאדרה לפטומנינגיאלית. סיכום: התהליך האובלי בחלק הקדמי של האונה הטמפורלית מימין נותר ללא שינוי, נראה מחוץ לחלל הניתוחי והוא ללא שינוי מה זה אומר כל זה ...? וזה שרשום ניראה מחוץ לחלל הניתוחי ?אולי נלקח משהו בניתוח לא מהמקום הנכון ?ומה זה שינויים גליוטיים ? תודה

בוקר טוב אבי, נעשה ניתוח במטרה לכרות גידול : הגידול לא נכרת שאר המח תקין שינוי גליוטי = סוג של צלקת במסלול שננגש בניתוח

08/12/2021 | 07:52 | מאת: אבי

תודה על הסבר דוקטור אז בגלל זה רשום מחוץ לחלל הניתוחי ?כאילו זה אומר שלא נלקח ממקום שהיה צריך לקחת ?

תשובתי בהירה ומנוסחת בעברית מדייקת

מנהלי פורום נוירוכירורגיה