מעקב לאחר הניתוח משהו לא מובן כל כך

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

28/11/2021 | 11:12 | מאת: סרגי

שלום לך דוקטור היקר .. לפני כחצי שנה עשיתי ניתוח ראש לממצא שהיה חשוד לLGG לאחר ניתוח חזר מביופסה כדיספלזיה ושאין עדות לנאופליזם בMRI האחרון שעשיתי הראשון לאחר הניתוח יצא אותו ממצא כמעט באותו גודל (קצת יותר קטן ממש ב2 או 3 מילימטרים אולי ) ששאלתי את המנתח אמר לי או שזה שארית או שביופסיה לא תקינה כי אולי לאחר ניתוח לא היה כלום וגדל שזה גם אופציה .. היה גם רשום בMRI תהליך הסננתי על אותו ממצא ומנתח אמר שזה יכול לראהות אותו דבר גם בדיספלזיה.. מה הסיכוי שזה גידול עדיין דוקטור שאתה שומע את הדברים אני יודע שצריך לראות צילומים ועוד נתונים בשביל לתת תשובה אבל שאתה שומע את הדברים מה סיכויים או מה אתה חושב אני מאוד אשמח לדעת תודה רבה לך

שלום סרגיי, שאלתך ברורה. *זו אינה פנייתך הראשונה בנושא. *הביופסיה שנעשתה לא זיהתה גידול: לכן-או שמדובר אכן בדיספלזיה או שהמנתח לא היה במיקום המדוייק. *יש צורך להשוות MRI לפני הניתוח ל MRI עכשוי וכך לענות לך האם לא הוצא גידול קיים? או האם מתאים לדיספלזיה *להדריך המשך טיפול בהתאם

מנהלי פורום נוירוכירורגיה