גידול ממאיר במוח ומוטציות

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

13/10/2021 | 18:04 | מאת: ינון

דוקטור לאחי גילו גידול GBM במוח והוא נותח בדחיפות והסירו לו חלק מהגידול .לאחר הניתוח רואים ב MRI שיש התקדמות של המחלה .הרופאים מסבירים שמכיוון שהגידול מפושט בשני צידי המוח אז הקרינה המתוכננת היא לכל הראש .בנוסף בגלל שיש מוטציה ב IDH 1 יש היגיון לתת טמודל כי זה עובד באופן סינרגיסטי עם הקרינה ,אבל הרופאים מפחדים לתת טמודל כי טמודל בשילוב הקרנה לכל הראש יכול לגרום תופעות לוואי קשות .בסוף הרופאים החליטו לחכות לבדיקת MGMT והסבירו לנו שאם ימצאו מתילציה אז יתנו טמודל ואם לא הם ישאירו את ההחלטה לנו . רציתי בבקשה לדעת במידה ובבדיקת MGMT לא ימצאו מתילציה ,מה הערך של מוטציה ב IDH1 במערך ההחלטות ,עד כמה הימצאות המוטציה מצביעה על יעילות של טמודל כ ש MGMT אין בו מתילציה ? תודה

ערב טוב ינון, שאלתך ברורה. עליך להיוועץ בנוירו-אונקולוג לצורך קבלת מידע מלא-מקיף שיקל עליך קבלת החלטה ישימה. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה