Acute disseminated encephalomyelitis או גידול

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

06/10/2021 | 22:47 | מאת: יוני

שלום דוקטור בתי מאושפזת עם דימום בתלמוס משמאל ואזורים נוספים של אות חריג קורטיקלי ותת קורטיקלי פרונטלי משמאל ,ללא הגבלה בדיפוזיה.באבחנה מבדלת Acute disseminated encephalomyelitis או גידול .רוצים לעשות לה ביופסיה האם זה מצב נפוץ שיש קושי להבחין בין Acute disseminated encephalomyelitis או גידול . האם יש דרך לפתור את הבעיה בלי ביופסיה ,למשל להראות את ה MRI לרדיולוג מוביל ? .האם העובדה שאין הגבלה בדיפוזיה מעידה שאין זה גידול כי גידול עושה כן הגבלה בדיפוזיה ,לעומת ADEM שלא עושה הגבלה בדיפוזיה ולכן זה ADEM תודה רבה

ליוני שלום, בהחלט אפשר להיוועץ בנוירו- רדיולוג בכיר. מומלץ:פרופ . משה גמרי. אם לא ניתן מענה מספק ניתן לבצע MRI נוסף במכשיר 3 TESLA ועם הנחיות ייעודיות לבצוע הבדיקה.

מנהלי פורום נוירוכירורגיה