טיפול בגירוי מוחי עמוק DBS

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

03/06/2021 | 21:10 | מאת: שרית

שלום, האם טיפול בגירוי מוחי עמוק יכול לסייע לחולה PSP ? החולה, בת 73, סובלת מהפרעות תנועה - בהליכה, בתנועות הגפיים ובתנועות העיניים. בגלל בעיית שיווי משקל, מרבה ליפול. יצוין כי פרט להפרעות התנועה, אין פגיעה קוגניטיבית. האם DBS יוכל לשפר את המצב? תודה.

ערב טוב שרית, במקרים מסויימים כן יש לדון פרטנית

05/06/2021 | 17:31 | מאת: שבתאי ארדיטי

בת זוגי בת שבע אובחנה כחולה במחלה ניוונית פרקינסון פלוס מסוג psp. אני נירגש לגלות שקיים טיפול שעשוי לעזור לה, גם אם לא לרפא אותה ממחלה קשה זו. אודה על רמז שתיתן לי כיצד עלי להתחיל בברור אם טיפול מסוג DBS או כל טיפול נוירוכרורגי אחר רלוונטי לגבי בת שבע ??

נכון מומלץ ייעוץ עם נוירוכירורג שמתמחה ב-DBS.למשל,דר צבי ישראל,נוירוכירורגיה,הדסה,עין כרם בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה