תוצאות בדיקת CT עמוד שדרה מותני מה המשמעות

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

04/05/2021 | 21:11 | מאת: זאב

L4-L5 --------- הקשתות האחוריות תקינים. היפרטרופיה של המפרקים הפצטארים דו"צ. מוקד לוסנטי רקמתי בפדיקל הימני בגוף חוליה L5 במימדים של 5.0*9.0 ס"מ, אינו עובר האדרה ומתמשך עבר המפרק הפצטארי הימני. טיבו אינו וודאי מבדיקה זו. לא נצפה בבדיקת CT בטן ואגן מתאריך 2019.4.10 . התעלה הגרמית תקינה. בלט דיסק היקפי עם אימפרסיה בינונית על השק הדוראלי והיצרויות פוראמינאליות בינוניות דו"צ.

בוקר טוב זאב, יש צורך לבדוק אותך ולעיין בהדמיית ה-CT כדי לאפשר התייחסות למשמעות ממצאיה וכדי להמליץ על טיפול משתמע. בברכה

06/06/2021 | 15:07 | מאת: זאב פלפל פז

ביצעתי גם מיפוי עצמות. מצורף בזה. האם ניתן ללמוד מהמפוי עלח הממצא ב L5? תודה על תגובתך

06/06/2021 | 15:20 | מאת: דר אוריאל ולד

שלום זאב, אני סבור שהאבחון והמלצת הטיפול שתשתמע טעונה כאמור בדיקתך , עיון בהדמיות ובמיפוי השלד בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה