נוזל csf האם ייתכן? קצת בלחץ

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

16/04/2021 | 17:53 | מאת: שילה

היי בת 36 לפני כחודש חליתי בשפעת שהסתבכה לסינוסיטיס נטלתי אוגמנטין למשך 7 ימים והרגשתי שיפור לאחר כשבוע התחילו כאבים קלים באזור הימיני של הפנים ובמקביל טפטופים מנחיר ימין בלתי נשלטים כמו זרם מים צהבהב.. תחילה ייחסתי את זה לשאריות נזלת מהסינוסיטיס אך בפעם השלישית יצאה לי כמות ממש ממש גדולה ללא שליטה למשך כמה שניות. נבהלתי ופניתי למיון אאג עשו לי בדיקה עם מצלמה ולא ראו כלום ונשלחתי הביתה עם מבחנה לאיסוף הטיפות כדי לבדוק האם מדובר בנוזל csf.. אני מנסה לשחזר אם קיבלתי מכה בראש, ואכן לפני חודש חטפתי שפיץ ממסגרת של תמונה האם זה יכול להיות הסיבה? במידה וזה הנוזל הזה... האם זה ניתוח מסוכן? חוץ מאיסוף הנוזל שזה פרויקט בפני עצמו לא ניתן לזהות את הדליפה דרך צילום ראש? חוששת מאוד

ערב טוב שילה, *איסוף הנוזל חיוני להבדלה בין נוזל מריריות האף או הסינוסים לבין נוזל מוחי=CSF. *הנוזל נשלח לבדיקת מעבדה: בטה- -2-טרנספרין ואם חיובית-מדובר ב-CSF *הדיון בנתוח צריך להתבצע רק אם הבדיקה לעיל חיובית *אין דרך ודאית חלופית לקבוע מה הרכב הנוזל בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה